Om du er amatørfodboldspiller eller professionel atlet, er sportsmarkedet en jungle, som mange stadig mangler at udforske. Online betting er for mange første skridt.

Det er få ting, der kan samle både danskere og folk fra udlandet, som sporten kan. Vi samler os om fodbolden, håndbolden og basketball, men hvis det skal være lidt sjovere at sidde på sportsbaren, kan det at vædde på sport være en mulighed.

Online betting

Når du først skal begynde at vædde, skal du vide, hvor du skal gøre det henne. 20Bet er med garanti en af de udbydere, hvor man både får et stort udvalg af sportsgren og en favorabel velkomstbonus, når man har skrevet sig op. Dermed er der åbnet op for mange timers underholdning.

Lær sproget

Efter man har skrevet sig op, skal man researche betting så meget som muligt og ikke mindst – lære sproget. For en af de største udfordringer for spillere er ofte, at der er en kilometerlang liste af fagtermer og fraser. Det har man ikke chancen for at forstå, hvis man ikke har sat sig ind i det først. Derfor guider vi jer til nogle af de vigtigste begreber.

At læse odds

Et bet er et væddemål og er det, man indgår i, når man placerer en indsats eller vædder på udfaldet af en kamp.

Odds er den måde, man beskriver, hvor meget man kan vinde på enkelte udfald af eksempelvis fodboldkampe i dette tilfælde. Det er en række bookmakere, der beregner oddsene, så når en bookmaker giver odds på 2,00, beskriver det, at man får sin indsats 2,00 gange igen, hvis man skulle vinde. De kan både angives som amerikansk, europæiske, og kan både være lave og høje.

Favoritter og underdogs

Når bookmakere derfor skal udregne odds, finder de ud af, hvilket hold er favoritten, og hvilket er underdog. De angives ofte ved, at der er et minustegn for favoritten, og et plustegn for underdog. Er oddsene på 1,20, betyder det at det pågældende hold er en favorit. Hvis det derimod er 25,00, er det en indikator for, at man ikke regner med, at det bliver det udfald.

Hvis det er et såkaldt ’toss-up’, så 50/50 chance for udfaldet, så bliver det betegnet som et ’pick em’. Og derfor er det egentlig op til dig at vælge, hvem du tror vinder.

Spreads

Et pointspread i betting er et pointhandicap, som oftest benyttes i amerikansk fodbold og basketball, hvor der bliver scoret mange point.

Against The Spread indikerer, at man bruger pointene til at spille på underdoggen og imod favoritten, mens Cover The Spread betyder, at man bruger pointene til at spille på favoritten, som skal dække pointhandicappet ved at score nok point.

Hvor meget skal man vædde?

Det vigtige ved betting er, at man også får lavet et budget. For det er i sidste ende dig, men også dit budget, som kan vurdere, hvor meget du kan risikere at tabe. Nogle anbefaler derfor at vædde det samme for hvert spil, så man kun risikerer 1-5% af de penge, man har til rådighed at gamble for.